2018. március 17., szombat

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

,,Nem ihatták a vizet Marában, mivelhogy keserű volt. Az Úr mutatott Mózesnek egy fát és bevetette azt a vízbe, és a víz megédesedett.,,- 2Móz 15,22


Ugyanaz a száj, amely néhány nappal előbb telve volt az Úr iránti hálával és dicsérettel, most keserű panasszal és haragvó zúgolódással van tele.

A pusztában elegendő vizének kell az embernek lennie ahhoz, hogy életben maradjon. Izrael a Vörös-tengertől jövet egy pusztába ért. Vizet keres, talál is, de a víz keserű, ihatatlan. Haragosan, majdnem káromkodva száll fel a nép zúgolódása.

Csak egyvalaki nem tart velük: Mózes. Ő Istenhez kiált, és Isten nem hagyja cserben. Mutat neki egy fát. Mózes belevetette azt a keserű vízbe, és abban a pillanatban a "Mára", a keserű víz drága édesvízzé változott.

Életünk vándorútján mi is érünk "Mára-helyekhez". Vannak keserűségek, amelyek olyanok, mint az epe. Például egy veszekedős szomszéd. Civakodik a gyalogút miatt, a víz miatt, a kerítés miatt, egy fa miatt, stb. Vagy gondoljunk egy nehéz természetű családtagra! Ó, hogy meg tudja egy ember is keseríteni életünket! Mit tegyünk ilyenkor? Mérgelődjünk? Emésszük magunkat? Váljunk gyomor- vagy epebajosokká? Nem! Imádkozzunk Istenhez, amint Mózes tette. Isten nekünk is mutat egy fát, amit belevethetünk a keserű vízbe. Miféle fa ez? Nem egy szilánk Krisztus keresztjéből, sem egy tövis a koronájából. A csodálatos fát, amelyhez Isten utasít minket, így hívják: "Alázat, türelem. Saját akaratunk feláldozása. Lemondás. Megbékülés. Bocsánatkérés." - Pál ezt a csodálatos fát vette a kezébe. Zsidóskodó keresztyének, akik gyűlölték Pált, meg akarták keseríteni római fogságát azáltal, hogy versengésből prédikálták Krisztust. Pál azonban ezt mondta: "Mit mondjak? Csak hogy... Krisztust prédikálják, és én ennek örülök, sőt örülni fogok."

Boldog az, aki Isten által felismerte ezt a csodálatos fát.

1 megjegyzés:

  1. Köszönjük néked mennyei édesatyánk, hogy életünk viharaiban, mindig találunk menedéket A te kegyelmed által. Áldjuk és magasztaljuk mindörökké a te háromszor Szent neved azért a kegyelemért hogy az igazság ösvényén vezetsz minket. Köszönjük néked határtalan szeretetedet hogy vezetsz bennünket a jó úton, és nem hagysz magunkra akkor sem amikor megkeseredik életünk mikor igazságtalannak tartunk dolgokat vagy amikor megkeseredik életünk sok fájdalom megpróbáltatás békétlenség idején. Köszönjük néked a kitartó hitet melyet kegyelemből ébresztetél bennünk mély hittel mindig fel tudunk nézni rád az egyedüli igaz Istenre aki így vezet minket én vagyok az út az igazság és az élet. Köszönjük neked urunk hogy ami megkeseredett életünket édesvizek folyamává teszed hogy fogyasztható legyen számunkra elfogadható élvezhető legyen. Dicsőség a te háromszor Sam nevednek mint örökké Ámen

    VálaszTörlés