2018. február 24., szombat

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Jézus mondja: "Ha énbennem maradtok és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek".- Jn 15,7

Az Úr Jézus ezekkel a szavakkal hasonló hatalmat ad az övéinek, mint amilyet Isten adott Mózesnek. Tanuljuk meg ezt használni!

Heródes egyszer félelmetes hatalmat adott Heródiás lányának a kezébe, amikor ezt mondta: "Kérj tőlem, amit csak akarsz és megadom néked". (Mk 6,22)

A leány rosszul használta ezt a hatalmat; Keresztelő János fejét kérte.

Jézus még nagyobb hatalmat ad tanítványai kezébe, amikor ezt mondja: Imádsággal mindent kérhettek, csak Bennem kell maradnotok. Jézus tudja, hogy a tanítványok nem élnek ezzel vissza, hogy bűnös, szégyenletes célokra, vagy önzésükre és öndicsőségükre használnák fel. Ők ezt a hatalmat csak a maguk és a mások üdvösségére és Isten dicsőségére használják.

Többet kellene használnunk ezt a kimondhatatlan hatalmat, amit nekünk az Úr az imaéletben ad. Ez mozdíthatatlan hegyeket, emberi szíveket mint patakokat irányíthatna, szétzúzna ellenállást, segítségünkre lenne, elháríthatná tőlünk az ellenség csapásait.

A világ egyetlen uralkodójának sincs olyan hatalma, mint egyetlen hívő keresztyénnek, kitartó imádsága által.

Használjuk ezt bátran! Luthert kiközösítették és átok alá helyezték, de az ő imádsága erősebb volt, mint a császár hadserege és a pápa átka.

A keresztyének lemondanak a testi fegyverről, annál inkább használják viszont az imádság fegyverét. Rómában volt egyszer egy légió (katonai csapat), amely ezt a nevet viselte: "
A legyőzhetetlenek". A név szép volt, de a valóság kevésbé.

Csak egy legyőzhetetlen légió van, s ez Jézus Krisztus kicsiny nyája, amely imádságával Isten mindenható erejét működésbe hozza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése